top of page

Rekrytering

Onlinemöte
unnamed-2.jpg

Lissn rekry

Lissn rekry hjälper ditt företag att rekrytera hållbart och effektivt. Vår målsättning är att främja våra kunders tillväxt genom att hitta rätt person för rätt position. 

 

Vi kan sköta hela rekryteringsprocessen från början till slut eller hjälpa till enligt era behov. Vi gör platsannonser, rekryteringskampanjer på sociala medier, arbetsintervjuer, headhunting, personlighetsanalyser och kommunikation med sökanden.

Skärmavbild 2023-04-17 kl. 15.28_edited.jpg

Varför Lissn rekry?

Vi är genuint intresserade av människor, och har förmågan till att få andra människor att slappna av, öppna upp och berätta om sig själva under en arbetsintervju. Vi sitter på sakkunnighet, expertis och resurser för att rekrytera rätt. 

 

Vi jobbar alltid från våra kunders egna sociala kanaler under en rekryteringsprocess. Det här innebär att kunden får all synlighet och att vi stärker kundens empoyer brand under rekryteringen. Dessutom ökar vi chanserna markant att attrahera uppmärksamhet hos passiva potentiella sökanden när synligheten kommer från företagets egna sociala kanaler. 

Rekrytering är marknadsföring

Provide a general description of the items below and introduce the services you offer. Click on the text box to edit the content.

REKRYTERING ÄR MARKNADSFÖRING

Visste du att upplevelsen under en ansökningsprocess spelar en stor roll i ditt företags marknadsföring? Enligt en studie rekommenderar 82 procent av sökanden ett företag vidare till vänner och bekanta om upplevelsen varit bra, även om hen blivit nekat jobbet. 69 procent av sökanden som blivit dåligt bemötta bojkottar företaget. Därför är det så viktigt att lägga tid på kommunikation och bemötande med alla som söker jobb. De kan vara ditt företags blivande kunder, samarbetspartners eller framtida arbetstagare. 

 

En välplanerad platsannons på sociala medier attraherar rätt kandidater och stärker ert varumärke. För att maximera chanserna till att rekryteringen blir lyckad, behöver arbetsannonsen förmedla rätt känsla för jobbet. Lyft upp ert företags värderingar och klä organisationskulturen i ord som motsvarar verkligheten. Använd bra foton som beskriver jobbet. 

MacGyver brukade improvisera, vi kör på erfarenhet och påhittighet. (1).png
Kopia av Arbetsledare (5).png

Behöver ni hjälp med att rekrytera? Kontakta oss, vi har tid för er.

bottom of page