top of page
  • lissnsuomi

”Pelkällä palkalla ei kannata pitää ketään kiinni”

Uppdaterat: 24 nov. 2021Raflaava otsikko on peräisin Kauppalehden artikkelista (6.11.2021), jossa käsitellään maailmanlaajuista ilmiötä, irtisanoutumisaaltoa. Tutkimusten mukaan 46 % suomalaisista on pohtinut koronan myötä alanvaihtoa, kouluttautumista tai uuden työn hakemista.


46 % työikäisestä väestöstä on valtava määrä ja se tarkoittaa joko suurta uhkaa tai suurta mahdollisuutta yrityksille. Niille, joiden palkkalistoilta on väkeä lähtemässä, on tiedossa iso rekrytointitalkoo, mikä tarkoittaa isoa taloudellista satsausta. Toisaalta löytyy myös yrityksiä, joilla on tuhannen taalan paikka värvätä uusia, taitavia tekijöitä riveihinsä ja siten varmistaa tuotannon jatkuvuus tai jopa kasvu.


Työ- ja yrityselämä ei kuitenkaan ole niin mustavalkoista, että joko porukkaa lähtee tai sitä rekrytoidaan.


Yhä useampi yritys on havahtunut tarkastelemaan omaa imagoaan ja miettimään tilannettaan työnantajabrändäyksen kautta.

Samaan tapaan kuin yritykset ovat tottuneet markkinoimaan tuotteitaan tai palveluitaan on myös hyödyllistä markkinoida itseään työnantajana ja houkutella se osaavin henkilöstö sekä pitää niistä omista hyvistä tyypeistä kiinni. Työnantajabrändäys on pitkäjänteistä ja systemaattista työtä, joka on kannattavaa varsinkin eurojen muodossa, kun se on tehty kunnolla ja loppuun asti.


Lissn -konsepti sisältää sisäisen työkulttuurin selvityksen ja analyysin juuri siitä syystä, että niiden puitteiden tulee olla kunnossa, jotta henkilöstö saadaan pysymään. Pelkällä palkalla ei pitkälle pötkitä, vaan tutkimuksen mukaan yleisin syy työpaikan vaihtoon on arvostuksen tai yhteenkuuluvuuden puute työpaikalla.

Meille Lissn consultingissä on tärkeä osallistaa henkilöstö brändäystalkoisiin ja siten saada heidän äänensä kuuluviin.

Me emme tiedä mitä työntekijät haluavat tai arvostavat ellemme kysy sitä heiltä.

Kerron mielellääni lisää, joten ota rohkeasti yhteyttä !

Monika Ahlsved

Puh. 041 431 432

42 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page